Zuster Josephine

Fijne Kerst allemaal! Eén verhaal in ons boek vonden we voor deze Eerste Kerstdag wel heel toepasselijk. Het verhaal van Zuster Josephine, de 92-jarige non die zich in liefde heeft verbonden met Christus. Liefs, Petra & Manon

Zuster Josephine: ‘Liefde is voor mij die relatie waarin je jezelf kunt zijn en waarbij ook de ander zich geeft, zodat het een wederzijds vinden is. Daarbij blijf je uiteindelijk beide voor een deel een eenzame.

Ik zie Christus als de ideale figuur waarin alles overvloeit wat ik aan liefde heb en ontmoet. Christus is het kernpunt in mijn leven.

Toen ik eenentwintig was had ik een vriend, maar die relatie is niet verder tot ontwikkeling gekomen. Daarna wist ik even niet hoe ik mijn leven wilde invullen. Ik vroeg me af op wie ik wilde lijken en waar ik naartoe wilde. Dat bracht me bij Christus: zoals Hij wilde ik zijn.’

Zuster Josephine heeft als bijnaam “De Vuurvreter”. Wil je weten hoe zij daaraan gekomen is? Bekijk dan de rest van dit verhaal en de foto’s in Love Spectrum, het boek. We hebben je hulp nodig om deze publicatie te kunnen maken, het bedrag van de crowdfunding zal gebruikt worden om een groot gedeelte van de drukkosten te kunnen bekostigen. Reserveer jouw boek op  https://www.voordekunst.nl/projecten/8185-love-spectrum-1  of kies een van de andere bijzondere tegenprestaties als dank voor jouw bijdrage.