Petra van Velzen

Mijn fotografie richt zich vooral op geënsceneerde portretfotografie die een mix is van fashion, fantasie en eigenheid. Ik houd ervan een beeld te regisseren en samen met een creatief team tot een fantasievol portret te komen. Verder organiseer ik regelmatig kunstprojecten en fototentoonstellingen.

Ik ben gefascineerd door het bijzondere van ieder mens, en voel me aangetrokken door mensen met een verhaal. In mijn fotostudio en op locatie ben ik met passie voor esthetiek steeds op zoek naar de meest indringende manier om een persoon in beeld te brengen. Ik toon mijn modellen graag op een krachtige manier in een geënsceneerde setting. Een terugkerend thema in mijn werk is diversiteit.

Het project Gender Free Zone is een onderzoek naar genderdiversiteit. Mijn overtuiging is dat sekse niet binair is – man/vrouw – maar een continuüm met oneindig veel variaties. De serie bestaat uit portretten van mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Gender Free Zone toont de vele verschijningsvormen in het genderspectrum en de schoonheid daarvan.

Het fotoverhaalboek Love Spectrum gaat over diversiteit in relatievormen, ik vind het inspirerend en fascinerend te zien hoe iedere relatie zijn eigen evenwicht kent. Manon en ik hebben genoten van de prachtige liefdesverhalen. En wat bijzonder dat de geportretteerden zo open hun verhaal wilden delen en op de foto wilden.