De makers

Hoe wij ertoe kwamen…

Wij, Petra van Velzen (fotograaf) en Manon Brinkman (schrijver) delen een liefde voor diversiteit en authenticiteit. Petra exposeerde haar portretserie over genderdiversiteit, Gender Free Zone. Manon publiceerde haar boek over authenticiteit geïnspireerd door rolmodellen.

Met bewondering bekeken we elkaars werk. Het bracht ons op het idee onze krachten te bundelen. We besloten om een fotoverhaalboek te maken over diversiteit in liefdesrelaties. Want alle liefdesrelaties zijn uniek en toch onderling door de liefde verbonden.

Er bestaat een Latijnse spreuk: ‘Nil nequit amor’. Dat betekent: ‘Er is niets wat de liefde niet kan’. Daar zijn we het roerend mee eens. Juist daarom vinden we de liefde in haar vele vormen essentieel in de levens van levende wezens. Echte liefde is een kracht waardoor mensen tot grootste dingen in staat zijn.

Toch zien we dat er zelfs anno 2018 nog mensen zijn die met argusogen kijken naar andere relatievormen dan de vorm die ze kennen, hebben, of vanuit hun jeugd of geloof gedicteerd kregen. Dan hebben we het alleen nog maar over Nederland. In sommige andere landen worden bepaalde liefdesuitingen zelfs strafbaar gesteld. Bizar, vinden wij.

Zolang je met jouw liefde niemand kwetst en deze gebaseerd is op wederzijds goedvinden, dan is dat een van de mooiste dingen. Gun elkaar de liefde. Geniet ervan om een ander gelukkig te zien, ergens in dat totale spectrum van liefdesrelaties. Al die verschillende vormen zijn feitelijk maar een vorm. Het is liefde in diverse jasjes. Love Spectrum.