Manon Brinkman

Ik geloof in de kracht van zichtbaarheid. Door jezelf te durven laten zien als wie je werkelijk bent, kun je andere mensen inspireren. Bovendien ben je nu eenmaal gelukkiger als jezelf. Daarom publiceerde ik eind 2014 mijn boek ‘Vrouwelijke rolmodellen: het 5 stappen avontuur’, waarvoor ik 15 bekende en ‘onbekende’ vrouwen interviewde. Zo creëerde ik een eerste podium voor zichtbare diversiteit.

Het helpt om jezelf te durven zijn als je een ander zichzelf ziet zijn. Daarom wilde ik ook, samen met Petra, ons boek ‘LoveSpectrum’ maken. Om weer een podium te creëren. Om een vloedgolf aan inspiratie op gang te brengen en om bij te dragen aan meer respect en liefde voor elkaar in deze wereld.

Naast mijn schrijfwerk, werk ik als HR professional en loopbaanadviseur. Ook in dat vak probeer ik altijd het unieke in ieder mens te zien, naar boven te halen en te respecteren.

Al zeventien jaar heb ik een LAT-relatie met mijn geweldige vriend, Martin van der Velde. Vaak krijg ik de vraag: ‘Goh, maar willen jullie dan niet liever samenwonen? Of mensen vragen zich hardop af of onze relatie ‘dan wel echt volwaardig is’.

Martin en ik hebben daarnaast een groot leeftijdsverschil. Hoewel de meeste mensen daarop normaal reageren, roept het wel eens vragen op. Nu staat vragen op zich vrij, maar soms gaan mensen te lang door. Dat geeft me dan haast het gevoel dat ik het bestaansrecht van mijn relatie moet bewijzen. Wat ik uiteraard van harte weiger. Of ze dringen me hun eigen invulling van waarom Martin en ik bij elkaar zouden zijn op. Bizar toch? Soortgelijke verhalen hoor ik bijvoorbeeld van bevriende homostellen en met elkaar blijven we ons erover verbazen dat dit anno 2018 nog steeds gebeurt. Daarom dit boek. Dus.