Jan & Esmeralda Ɨ

Kerst kan moeilijk zijn als je een geliefde hebt verloren. Voor wie dat geldt: onze gedachten zijn bij je! Zo denken we ook aan Jan, die zijn geliefde Esmeralda moet missen. Daarom vandaag een stukje uit zijn hoofdstuk. Wij vinden dit een troostende boodschap.  

Fijne kerstdagen allemaal. Koester je mooie momenten, ook als het herinneringen zijn. Geniet van je verlangens, ook als ze nog niet zijn uitgekomen. Liefs, Petra en Manon.

Jan: ‘Als ik op de begraafplaats ben, dan vertel ik Esmeralda wat ik voel en meemaak. Ik ben ook stil. In die stilte heb ik het gevoel dat ik contact met haar heb. In januari 2018 ben ik zelf ziek geworden. Ik schijn een unieke vorm van kanker te hebben. In het ziekenhuis moest ik op dezelfde afdeling zijn waar ik met haar zoveel heb meegemaakt. Dat was heftig. Gelukkig gaat er altijd een van mijn jongens mee, maar als ik een lastig onderzoek moet ondergaan, dan vraag ik haar of ze me wil steunen. Ik heb dan echt het gevoel dat ze bij me is en ik kan het dan allemaal beter verdragen. Het is een andere vorm van contact maar het is er wel.’

Benieuwd naar de rest van dit verhaal en de foto’s?  We hebben je hulp nodig om deze publicatie te kunnen maken, het bedrag van de crowdfunding zal gebruikt worden om een groot gedeelte van de drukkosten te kunnen bekostigen. Reserveer jouw boek op  https://www.voordekunst.nl/projecten/8185-love-spectrum-1  of kies een van de andere bijzondere tegenprestaties als dank voor jouw bijdrage.